DAİŞ Düsseldorf’ta saldırı yapmakla tehdit etti

DAİŞ çetelerinin yayın kuruluşlarının birisinde Düsseldorf kentinde bir metro istasyonuna bombalı saldırı yapıldığını gösteren foto-montaj bir propaganda fotoğrafı ortaya çıktı. Uzmanlara göre fotoğraf DAİŞ’in uyuyan hücrelerine mesaj.

Alman Emniyet Müdürlüğü (BKA)’ya bağlı uzmanlar internet üzerinden yaptıkları bir araştırmada DAİŞ’in internet üzerinden yapan yayın kuruluşlarından birisi olan “Al-Mughirat Media” adlı yayın organında Düsseldorf’taki bir metro istasyonda çekilmiş bir fotoğraf dikkatlerini çekti.

Uzmanların geçtiğimiz yaz aylarında bulduğu fotoğrafta DAİŞ çeteleri foto-montaj yaparak Almanya’yı Düsseldorf’ta saldırı yapmakla tehdit ediyorlar. Almanya’nın günlük gazetelerinden Bild’e konuşan güvenlik birimleri, DAİŞ’in daha önce sadece terör eylemlerinden sonra propaganda yaptığına dikkat çekerek, foto-montaja ilişkin geniş bir araştırma başlattıklarını duyurdular.

DAİŞ FOTO-MONTAJLA NE MESAJ VERDİ?

Fotoğrafın sağ üst köşesinde Arapça DAİŞ Almanya’yı şu şekilde tehdit ediyor: “Ey haçlılar, Müslümanların ülkesinde barış olmadığı sürece siz de barış ve güven içerisinde olmayacaksınız.” Uzmanlara göre DAİŞ, fotoğraf üzerinden batıda terör eylemlerinin gerçekleşmesi için uyuyan hücrelerine mesaj verdi.

Almanya’da 2013 yılından bu yana Suriye ve Irak'tan ülkeye geri dönen 24 DAİŞ’li hakkında soruşturma açıldı. Alman devletinin en büyük korkusu geri dönen ve hala ortaya çıkmayan DAİŞ üyeleri. 2013 yılından bu yana Almanya’dan bin dolayında kişinin DAİŞ’e katıldığı tahmin ediliyor. Alman istihbaratına göre bu kişilerin üçte biri geri döndü, en 150 kişi ise çatışmalarda öldü.