DAİŞ Tikrit’te Haşdi Şabi’ye saldırdı

DAİŞ çeteleri dün gece Irak’ın Tikrit kentinin doğusundaki Haşdi Şabi’ye  bağlı bir tugaya saldırdı. Olayda 7 Haşdi Şabi üyesi yaralanırken, bir tanesi de kaçırıldı.

Irak’ta birçok bölgede farklı zamanlarda saldırılar geçekleştiren DAİŞ dün gece, Selahaddin vilayetinin Tikrit kenti sınırlarında bulunan Mekhul Sıradağları yakınlarında Haşdi Şabi’nin 51’inci Tugayı’na saldırı düzenledi. Saldırıda 7 Haşdi Şabi üyesi yaralanırken, 1’inin de DAİŞ tarafından kaçırıldığı bildirildi. Saldırıda ayrıca Haşdi Şabi’ye ait bir araç da DAİŞ çeteleri tarafından ateşe verildi.

SALDIRILAR DURDURULAMADI

2014 yılında Irak’ın Selahaddin, Diyala, Anbar ve Ninova vilayetlerini ele geçiren DAİŞ, 3 yılın sonunda askeri olarak bu bölgelerden atıldıysa da saldırılar durmadı. Özellikle Suriye sınırına yakın bölgelerden yapılan sızmalarla Haşdi Şabi ve Irak ordusuna saldırılar düzenleniyor.

Irak Hava Kuvvetleri, son aylarda saldırıların artması üzerine Suriye topraklarında bombardımanlar gerçekleştirirken, Haşdi Şabi de sınıra takviye güç gönderdi.