Finlandiya Cumhurbaşkanı Türk işgalini kınadı

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Türkiye'nin Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal girişimini kınadı.

Çarşamba günü Türkiye'ye silah satışlarını durduran Finlandiya'nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Finlandiya Ulusal Habar Ajansı Yle'ye yaptığı açıklamada Türkiye'nin işgal girişiminin “Tamamıyla kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin gerçekleştirmek istediği güvenli bölgeye ülkesindeki 3 milyon sığınmacıyı yerleştirmeye çalışmasının Kürtlerin bölgeden uzaklaştırılmasına bir başka deyimle etnik temizliğe yol açacağı uyarısında bulundu.

Türk devletinin bombalamalarından sonra Kürt sivillerin bölgeden güneye doğru kaçtıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Uçan bombalar durumu nasıl düzeltebilir, durumu daha güçleştirir” diyerek, Türk bombardımanlarına karşı çıktı.

Türkiye'nin Suriye'deki operasyonunun kendisi için bir sürpriz olmadığını ve Türkiye'nin güvenli bölgeyi defalarca dile getirdiğini hatırlatan Niinistö, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'yi terk etmek istediğinin de bilindiğini söyledi.

Niinistö, ABD'nin askerlerini geri çekerek Türkiye'ye harekete geçme imkanı verdiğini belirterek, “Böylelikle her ikisinin de istekleri gerçekleşmiş oldu” dedi.