Fransa’da okullar kapatıldı, milliyetçilik ve bireycilik uyarısı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pazartesi’den itibaren tüm okulların kapatılacağını açıkladı ve Fransızları serbest dolaşımı asgari düzeye indirmeye çağırdı.

Fransa’da koronavirüs pandemisinden ölenlerin sayısı 61’e çıkarken şimdiye kadar 2 bin 800’ü aşkın vaka tespit edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Biz bu salgının henüz başındayız” dedi ve önceliğin sağlık olduğunu belirtti.

Macron, Fransa’da en iyi sağlıkçıların olduğunun altını çizerek, frenleme çabasına rağmen virüsün yayılacağı yönünde bilim insanlarının uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Macron, “çok sert tedbirler alacağız” derken, özellikle hastanelerde bu tedbirlerin alınacağına işaret etti.

Bu çerçevede “aciliyet en kırılgan olan vatandaşlarımızı tedavi etmektir” diyen Macron, “Önce en kırılgan olanları koruma, bu mutlak önceliktir” vurgusunda bulundu.

Macron, 70’in üzerindeki herkes ve hastalığı olanlara mümkün olduğunca evlerinde kalmalarını tavsiye etti.

Seçimler için de bilim insanlarına danıştığını ifade eden Macron, seçimleri engelleyecek bir durum olmadığını ancak sağlık tavsiyelerine uymak gerektiğini dile getirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, seçimler sırasında “bariyer” tedbirlere uyulması için gerekli önlemlerin alınacağını dile getirdi. Belediye seçimleri 15 ve 22 Mart tarihlerinde yapılacak.

Pazartesi’den itibaren kreşler okullar, üniversitelerin kapatılacağını bildiren Macron, şirketlerden de çalışanlarını uzaktan çalışma imkanı tanımasını istedi.

MİLLİYETÇİLİK UYARISI: VİRÜSÜN PASAPORTU YOK!

Toplu taşımanı devam edeceğini söyleyen Macron, bununla birlikte tüm vatandaşları hareketlerini asgari düzeye indirmeye çağırdı.

Blok halinde krize karşı koyma çağrısında bulunan Macron, blok olmadan krizin aşılmayacağının altını çizdi.

Milliyetçilik konusunda  uyaran Macron, "Virüsün pasaportu yoktur" dedi. Macron, bireyselliğe de çekilmemek gerektiğinin altını çizerken, herkesi "dayanışma" ve "yardımlaşmaya" çağırdı.  Macron, "Bu kriz, kuşaklar arasında seferberlik halinde bir dayanışmaya vesile olmalı" dedi.