Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Google, ölümü haber veren yapay zeka geliştirdi

Amerikan devi Google, bir hastanın verilerini analiz edebilen ve ölüm olasılıklarını önceden haber verebilen bir sistem geliştirdi.

Google şirketinin geliştirdiği sistem endişe verici görülmekle beraber, geleceğin sağlık olanakları açısından büyük bir yardımda bulunabileceği belirtiliyor.

Yeni yapay zeka, Google’un derin öğrenme branşı Google Brain araştırmacıları ve Stanford üniversitesindeki meslektaşlarının ortaklığında geliştirildi. Adına “Medical Brain” adı verilen yapay zeka, bir hastanın ölüm şanslarına ilişkin istatistiki tahminlerde bulunabilecek. Bu olanak özellikle hastanede tedavi görenler veya hastalığının son evresinde olanlara uygulanacak.

Sistem basit bir prensipten hareket ediyor: Medical Brain, hastanın dosyasındaki tüm verileri topluyor ve sağlık mercilerinin karar almasına yardım etmek amacıyla sonuçlar çıkarıyor. Yapay zekanın geliştiricileri, söz konusu sistemin bir hastanın hastanedeki tedavi sürecinin uzatılması konusunda da fikir beyan edebilir.

Yapılan testlerden çıkan sonuçların son derece inandırıcı olduğu bildirildi.  Yapay zeka, hastaların ölüm oranlarına ilişkin yüzde 95 oranında doğru tespitler yaparken, geleneksel yöntemlerin elde ettiği sonuçlar yüzde 86’da kaldı. Google, geliştirilen yapay zekanın bu alanda yatırım yapmaya devam etmek için gerçek bir başarı olduğunu savundu.