Hamas-İsrail çatışması: Tel-Aviv’e yönelik tüm uçuşlar durduruldu

İsrail ile Gazze Şeridi’ni kontrolünde bulunduran Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle Tel-Aviv’e yönelik tüm uçuşlar yeni bir emre kadar başka tarafa yönlendirildi.

Gazze Şeridi’nden günlerdir atılan roketlerden dolayı Uluslararası Ben Gurion Havaalanı’na yönelik uçuşlar, ülkenin güneyindeki Eilat yakınında bulunan Ramon Havaalanı’na yönlendirildi.

Yetkililer bu kararın şimdilik, Tel-Aviv’den kalkan uçuşları kapsamadığını belirtti.

Çarşamba günü İsrailli askeri kaynaklar silahlı grupların Gazze’den bin dolayında roket attığını bildirmişti. Perşembe sabahı yapılan yeni bir açıklamada bin 500 roket atışının yapıldığı belirtildi.

Roket atışlarına ilişkin bu son açıklamadan önce Batı Şeria’nın Nablus kentinde “bir saldırgana” ateş açtıklarını bildirmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, kent yakınında İsrail ordusu ile çatışmada bir Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batı Şeria’da Çarşamba gününden bu yana ölenlerin sayısı 3’e çıktı.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde ise Hamas noktalarını vurmaya devam ediyor. Hamas’ın istihbarat operasyonları ile bağlantılı bir merkez ile hareketin komutanı İyad Tayib’in evi bombalandı.

Hamas Çarşamba günü yaptığı açıklamada askeri kolunun Gazze komutanı Wail İsa’nın öldürüldüğünü duyurmuştu. İsrailli kaynaklar ise Hamas’ın üç önemli isminin daha öldürüldüğünü belirtiyor.

İsrail hava kuvvetleri birkaç yıl önce Hamas tarafından kurulan El Aksa televizyon kanalının bürolarının yer aldığı on katlı bir binayı vurarak yerle bir etti.

Gazze Şeridi’nde şimdiye kadar 17’si çocuk en az 67 Filistinli hayatını kaybetti, 400’e yakını yaralandı. İsrail tarafından ise 7 ölü var.