Hamas’a göre pazartesiden beri 83 Filistinli öldü

Gazze Şeridi’nin kontrolünü elinde bulunduran İslamcı hareket Hamas, pazartesi gününden bu yana İsrail saldırısında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 83’e çıktığını açıkladı.

Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü Gazze Şeridi’ne düzenlenen hava saldırılarında 16 kişi daha öldü.

Hamas ile İsrail arasında çatışmaların başladığı pazartesiden bu yana ölen Filistinlilerin sayısının 83’e çıktığı bildirildi. Hamas’a göre ölenler arasında 17 çocuk bulunuyor.

Açıklamada 487 Filistinlinin de yaralandığı bilgisi verildi.

İsrail hava kuvvetleri birkaç yıl önce Hamas tarafından kurulan El Aksa televizyon kanalının bürolarının yer aldığı on katlı bir binayı çarşamba günü vurarak yerle bir etmişti. Bu bina Gazze Şeridi’nin üçüncü büyük yapısıydı.  

İsrail tarafında ise 7 ölü var. Çarşamba günü İsrailli askeri kaynaklar silahlı grupların Gazze’den bin dolayında roket attığını bildirmişti. Perşembe sabahı yapılan yeni bir açıklamada bin 500 roket atışının yapıldığı belirtildi.  Roket saldırılarından dolayı Tel Aviv’e yönelik tüm uçuşlar, ülkenin güneyindeki Ramon Havaalanı’na yönlendirildi.