Irak’ta Amerikan üssüne 14 roket atıldı

Irak’ta DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon, Amerikan askerlerinin bulunduğu ülkenin batısındaki Ayn El Esad üssüne 14 roket atışı yapıldığını bildirdi.

Koalisyon sözcüsü Wayner Marotto, Twitter üzerinde yaptığı açıklamada “Yerel saatle 12.30 sıralarında Ayn El Esad hava üssüne 14 roketle saldırı düzenlendi. Roketler üs üzerine ve çevresine düştü. Savunma sistemleri aktifleşti. İlk bilgilere göre üç hafif yaralı var” dedi.

ABD’nin Irak’taki çıkarlarına yönelik neredeyse günlük olarak saldırılar düzenleniyor.  Anbar vilayetindeki çöllük alanda bulunan Ayn El Esad hava üssüne Pazartesi günü de üç roket atışı yapılmış, birkaç saat sonra Bağdat’daki Amerikan büyükelçiliğine dronla saldırı düzenlenmek istenmişti. Dron, düşürülmüştü.

Salı akşamı Hewlêr havaalanına karşı da bomba yüklü dronlarla saldırı düzenlendi.  Havalimanında koalisyona ait bir üs bulunuyor.

Yılın başından bu yana Amerikan çıkarlarına yönelik toplam 49 saldırı düzenlendi.

Yeni dronların kullanımı koalisyon açısından bir sorun oluşturuyor. Zira bu uçan araçlar ABD ordusu tarafından birliklerini korumak için yerleştirilen C-RAM hava savunma bataryalarını aşabiliyor.

Son saldırılardan bir hafta önce ABD Irak ve Suriye’de İran yanlısı Haşdi Şabi noktalarını bombalamış, 10 dolayında milis üyesini öldürmüştü.