Irak’ta koalisyonu hedef alan iki drone daha düşürüldü

Irak’ta ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon güçlerini hedefleyen iki insansız hava aracının daha düşürüldüğü bildirildi.

Uluslararası Koalisyon’un bir yetkilisi AFP’ye verdiği demeçte sabah erken saatlerde Irak’ın batısındaki El Esad hava üssünde bomba yüklü iki drone tespit edildiğini ve imha edildiğini açıkladıç

Son 48 saat içerisinde ikinci kez benzer saldırı düzenleniyor. 3 Ocak günü bir Koalisyon yetkilisi “çok az sayıda koalisyon gücünün” bulunduğu askeri bir üssün yer aldığı Bağdat havalimanının “iki drone tarafından hedef alındığını” belirtmişti. Yetkili, bu araçların düşürüldüğünü duyurmuştu. İnsansız hava araçları üzerinde “Komutanlar için intikam operasyonu” yazısı dikkat çekmişti.

Saldırılar İranlı general Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in öldürülmesinin ikinci yıldönümüne denk geldi. Kudüs Gücü Komutanı Süleymani ve Mühendis, 3 Ocak 2020’de ABD’nin Bağdat havalimanında düzenlediği drone saldırısında öldürülmüştü.

Son aylarda Irak’taki Amerikan çıkarları ve birliklerine yönelik dronlar ve roketlerle onlarca saldırı düzenlendi. Saldırıları üstlenen olmazken, ABD İran yanlısı grupları sistematik olarak sorumlu tutuyor.