Johnson: Rusya 1945’ten bu yana en büyük savaş hazırlanıyor!

Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, Rusya’nın 1945’ten bu yana en büyük savaşa hazırlık yaptığını iddia etti.

Ukrayna krizi kızışıyor. Her an savaş olabileceğine dair üst üste açıklamalar geliyor. Kiev ve Washington, Rusya’yı sınıra 150 bin asker yığmakla suçluyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Rusya yanlısı güçlerin kontrolündeki Donbass bölgesinde son 24 saatte 1500’ü aşkın ateşkes ihlali yaşandığını belirtiyor.

Rus medyası ise cumartesiyi pazara bağlayan gece Ukrayna güçlerinin en az 204 yasaklı kalibredeki obüslerle Donbass bölgesini bombaladığını bildiriyor. Bu saldırılar sonucunda Lugansk bölgesinde sivillerin öldüğüne dair bilgiler veriliyor.

Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere Rusya’ya doğru sivillerin tahliye edileceğini ilan etti. 18-55 yaş aralığındakiler için ise seferberlik ilan edildi.

Belarus Savunma Bakanlığı, sınırları yakınında artan askeri hareketlilik ve Donbass’taki gerilimi gerekçe göstererek Rusya ile birlikte yürüttükleri askeri tatbikatların devam edeceğini bildirdi.

Birleşik Krallık, ekonomi yaptırımlara hazırlanırken, Başbakan Boris Johnson, Rusya’nın 1945’ten bu yana en büyük savaşa hazırlandığını iddia etti.

Johnson, “ellerindeki istihbarat” bilgilerine dayanarak bir Rus işgali sadece doğudan değil Kiev’i kuşatmak için Belarus tarafı olan kuzeyden de geleceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden da Rusya’nın “her an” saldırıya geçebileceğini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, son bir teşebbüs olarak Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek.