Kabil’de bakanlık çalışanlarını taşıyan otobüse saldırı

Afganistan’ın başkenti Kabil’de hükümet için çalışan sivilleri taşıyan bir otobüse yönelik düzenlenen saldırıda en az 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre otobüs, Ramazan bayramı öncesi Kamu Hizmetleri Bakanlığı çalışanlarını evlerine götürüyordu.

Kamu Hizmetleri ve İdari Reform İçin Bağımsız Komisyon sözcüsü Ferid Ahmed, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Dört meslektaşımızı kaybettik, dokuzu da yaralandı” dedi. Sözcüye göre bomba yol kenarına bırakılmış bir motosiklete yerleştirilmişti.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nasrat Rahimi ise 5 kişinin öldüğü, 10’unun yaralandığı ve tümünün sivil olduğunu açıkladı. Rahimi, bombanı bir mıknatıs ile aracın üzerine yerleştirilmiş olduğunu belirtti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Pazar günü de Kabil’de üç saldırı gerçekleşmişti. Birinde öğrencileri taşıyan otobüs hedef alınmış, ardından olay yerine giden ilk yardım ekipleri saldırıya uğramıştı. Bu patlamalarda 2 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı. Her iki patlamayı DAİŞ çeteleri üstlendi.

Üçüncü patlama ise Bağımsız Seçim Komisyonu’na ait bir aracı hedef aldı. Mıknatısla araca bağlanan bombanın patlaması sonucu 3 kişi yaralanmıştı.