Kabil’de üç günde ikinci DAİŞ saldırısı

Afganistan’ın başkenti Kabil’in doğusunda düzenlenen bir saldırıda en az üç kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı DAİŞ çeteleri üstlendi.

Kabil polis sözcüsü Halid Zadran salı günü geç saatlerde X üzerinden yaptığı açıklamada bir minibüsün yakınında bir el arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu üç kişinin öldüğünü ve dört kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yetkililer Çarşamba yaptığı açıklamada bir şüphelinin yakalandığını ve suçunu itiraf ettiğini belirtti.

DAİŞ çeteleri salı günü geç saatlerde Telegram üzerinde saldırıyı üstlendi. Açıklamaya göre "Pul-e-Çarki cezaevi çalışanlarını taşıyan bir araçta” patlamayı gerçekleştirildi. Pul-e-Çarki, Kabil'de bulunan Afganistan'ın en büyük cezaevlerinden biri.

DAİŞ çeteleri, Afganistan'da yüzyıllardır baskı altında tutulan Şii Hazara topluluğunun yaşadığı Kabil’in Deşt-e-Barçi bölgesinde 7 Ocak Pazar günü bir otobüsü hedef almış, en az 5 kişi hayatını kaybetmişti.

DAİŞ’in bölgesel kolu düzenli olarak Şiileri hedef alıyor. Geçtiğimiz Kasım ayında Deşt-e-Barçi'de bir otobüste meydana gelen patlamada 7 kişi ölmüştü. Bu saldırıyı da DAİŞ çeteleri üstlenmişti.

Taliban'ın Ağustos 2021'de iktidarı ele geçirmesinin Afganistan'daki bombalama ve intihar saldırılarının sayısı önemli ölçüde azalsa da bir dizi silahlı grup saldırılar düzenlemeye devam ediyor.