Kerkük İl Meclisi: Terörist saldırılar fitne amaçlı

Kerkük’te Perşembe gecesi meydana gelen bir dizi bombalı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İl Meclisi, amacın halklar arasında fitne yaratmak olduğunu belirtti. KDP’ye yakın bazı kaynaklar, Kürtlerden kenti terk etmelerini istedi.

Kerkük kent merkezindeki Şeraa Kudus ve Bağdat caddelerinde gerçekleşen altı bombalı saldırıda bilanço ağırlaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükselirken, yaralı sayısının 29 olduğu bildirildi.

Kerkük sakinleri yaralılar için kan bağışında bulunmak için hastaneler önünde kuyruğa girdi.

Saldırıların meydana geldiği noktalarda 10 araç kullanılmaz hale geldi, onlarca iş yeri ve evde maddi hasar meydana geldi.

Birçok çevre saldırılardan DAİŞ’i sorumlu tutarken, henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

Kerkük İl Meclisi saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “terörist saldırılar” ifadesini kullandı.

Açıklamada, “Bu saldırıyı nefretle kınıyor ve mahkum ediyoruz. Bu aziz Ramazan ayında sivil halkımızın hedef alınması teröristlerin ne kadar kirli, vahşi ve bir o kadar da korkak olduklarını gösteriyor. Bu ilimiz ve ilimiz sınırlarında olan bölgelerde güvenlik önlemlerimizi arttırdık” denildi.

Bu saldırılarla halklar arasında fitne yaratılmak istendiğini belirten İl Meclisi, Kerkük halklarını her türlü saldırıya karşı koruyacaklarını kaydetti.

Kerkük’teki saldırılardan kısa süre sonra KDP’ye yakın bazı yerel ajans ve sitelerden dikkat çekici bir çağrı geldi. Facebook üzerinde PDKNews adlı yarı resmi sosyal medya hesabında yer alan bir haberde Kürtlerin kenti terk etmesi çağrısı yapıldı.

KDP yakın kaynaklar tarafından sosyal ağlarda DAİŞ’in Kerkük’e saldırdığı, Kerkük’ün içine gireceği, Irak ordusunun Kürtlerin evlerine saldırdığı yönünde söylentiler yayıldı. İl Meclisi’nin “fitne” çıkarma amaçlı olduğu belirtilen saldırılardan sonra, bu tür “haber”lerin yayılması dikkat çekti.