Kudüs’te çatışmalar devam ediyor: Çok sayıda yaralı

Son günlerde Yahudiler ile Araplar arasındaki gerginliklerin yaşandığı Kudüs’ün doğusundaki olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı duyuruldu.

Filistinlilerin yoğunlukta olduğu Doğu Kudüs’te aşırı sağcı Yahudi hareketi Lahava’nın düzenlediği bir eylem sırasında Arap gençlerin de karşı eylem düzenlendiği öğrenildi. Eski kentin girişinde yaşanan iki ayrı eylemler sırasında polisle Filistinli göstericiler arasında çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

Filistin Kızılay’ının açıklamasına göre Ramazan ayı nedeniyle yoğun olan ve girişi yasaklanan bölgelere girilmesi nedeniyle başlayan çatışmalarda en az 7 Filistinli genç yaralandı.

İsrail polisi ise, çatışmalarda en az 1 polisin yaralandığını duyurdu. Açıklamada, gösteri ve ifade özgürlüğüne saygı gösterileceği ancak ‘her türlü şiddet eylemine’ müdahale edileceği savunularak, göstericiler suçlandı.

Kudüs’te çarşamba günü yaşanan bazı olayların gösterileri tetiklediği biliniyor. Medya ve sosyal ağlarda paylaşılan kimi videolarda, Kudüs merkezindeki bazı ticarethanelerde çalışan kişilere saldıran Yahudi gençlerin ‘Araplara ölüm’ sloganı attığı görülüyordu.

Bu esnada çıkan çatışmaların ardından her iki halktan en az 70 kişi gözaltına alınırken, bu kişilerin çoğunun gözaltı süreleri uzatılmıştı.