Kuzey Kore‘den bu sefer de uzun menzilli füze denemesi

Kuzey Kore’nin günlerdir yapılan kısa menzilli füze denemelerinden sonra şimdi de uzun menzilli füze denemeleri yapacağı bildirildi.

ABD ile geçtiğimiz yıl başlayan diyalog sürecinin ardından Kuzey Kore’de belirli bir süre durdurulan füze denemelerine yeniden başlanmıştı. Resmi haber ajansı KCNA’da yer alan haberde, dün duyurulan kısa menzilli füze denemeleri ardından bugün uzun menzilli füze denemeleri için talimat verildi.

Haberde, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un dün yapılan ‘askeri tatbikatlar’ sırasında uzun menzilli denemeler için talimat verdiği belirtildi. KCNA’nın haberinde, denemelerin Kuzey Kore’nin ‘savunma birliklerinin her türlü saldırıya hazırlıklı olduğunu’ gösterdiği iddia edilirken, hangi tür füzelerin kullanıldığına dair detay verilmedi.

Güney Kore ordusundan dün yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin 270 ve 420 kilometre kadar uzaklığa fırlatılan iki kısa menzilli füze denemesi yaptığı iddia edilmişti.

Bu denemelerin ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun’un Güney Kore’nin başkenti Seul’e varmasının hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.