Libya’da hava saldırısı: En az 43 ölü

Libya’nın güneyinde düzenlenen bir hava saldırısına en az 43 kişi hayatını kaybetti.

General Halife Haftar güçleri, Murzuk ilçesine yönelik hava saldırısında bulunduklarını, ancak sivilleri hedeflemediklerini açıkladı. Açıklamaya göre hava saldırısında, “Çadlı muhalefet savaşçıları” hedef alındı. “Çadlı muhalifler” derken, sözkonusu bölgede savaşan Tubus aşireti mensupları kast ediliyor.

Reuters’a konuşan Murzuk belediye meclisinin bir üyesi hava saldırısında 43 kişinin öldüğü, 51 kişinin yaralandığını belirtti. Aynı yetkili, bilançonun ağırlaşabileceğini kaydetti.

Haftar güçleri yılın başında Murzuk’u ele geçirmiş ancak Trablus merkezli hükümetin operasyonu sonucu geri çekilmişti.

Ülkenin doğusunu denetiminde bulunduran Haftar’a bağlı birlikler, geçen Perşembe günü Trablus merkezli Ulusal Birlik Hükümeti’ne ait L39 Albatros tipi bir uçağı düşürdüklerini de açıkladı.

General Haftar, 4 Nisan günü Trablus’u ele geçirmek için operasyon başlatmıştı. Karadan süren çatışmaların yanısıra, karşılıklı olarak hava saldırıları düzenleniyor. Her iki taraf da şimdiye kadar bir çok uçağını kaybetti.

Türkiye ve Katar gibi ülkeler İslamcı grupların ağırlıkta olduğu Trablus merkezli yönetimi doğrudan desteklerken, Batılı ülkeler ile Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ise Haftar birliklerini destekliyor.