Malezya’da sel felaketi: 50 bini aşkın kişi tahliye edildi

Güney Doğu Asya ülkesi Malezya’da meydana gelen sel felaketleri nedeniyle en az 7 kişi hayatını kaybederken, 50 bini aşkın kişi tahliye edildi.

Hafta sonu meydana gelen şiddetli yağışlar, birçok kent ve köyde sel felaketine dönüşerek, ulaşımda önemli aksamalara neden oldu.  Resmi bilançoya göre pazartesi günü itibariyle 51 bin kişi tahliye edildi. Sadece ülkenin doğusundaki Pahang eyaletinde 32 bin kişi tahliye edildi.

Başkent Kuala Lumpur’u çevreleyen en kalabalık ve en zengin eyalet olan Selangor, genelde muson döneminde daha az etkilenirken, bu kez selden ağır bir şekilde etkilendi.

The Star gazetesine göre sel felaketlerinde 7 kişi hayatını kaybetti. Bilançonun daha da ağırlaşabileceği ifade ediliyor.

Başbakan İsmail Sabri Yaakob, Selangor eyaletinin bir aya denk gelen yağış aldığını, onbinlerce asker ve kurtarma ekibi üyesinin harekete geçirildiğini belirtti.

Yağışlar pazartesi günü durdu, ancak ardında ağır bir yıkım bıraktı.  Her yıl yağış döneminde sel felaketlerinin yaşandığı Malezya’da bu kez maddi hasar çok daha büyük oldu. Sel felaketlerinin artışında küresel ısınmanın rolünün olduğu belirtiliyor.