Musul’da bomba yüklü araçla saldırı

Irak’ın Musul kentinde, Perşembe günü akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az bir kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Musul’daki saldırı üniversite yakınlarında geçekleşti. Yerel yetkililer, en az 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısından DAİŞ çetelerini sorumlu tutuyor.

Kuzey Doğu Suriye’de alan hakimiyetine son verilen ve askeri olarak yenilen DAİŞ çetelerinin, Irak’ta yeniden örgütlenmeye çalıştığına dair sinyaller artıyor.

Son aylarda özellikle Kerkük, Diyala, Anbar, Tikrit, Selahaddin kentleri ve bu kentlere bağlı ilçe ve köylerde çok sayıda saldırı gerçekleşti.

DAİŞ çeteleri Haziran 2014'te ilk olarak Musul'u neredeyse çatışmasız bir şekilde işgal ettikten sonra buradaki tarihi El Nuri camisinden halifeliğini ilan etmişti. Musul'un işgali, DAİŞ çetelerinin Irak ve Suriye'de geniş bir alanda soykırım ve insanlığa karşı suçlar işleyerek ilerlemesi için çıkış noktası olmuştu. Musul'daki DAİŞ işgaline 2017'de son verilmiş ancak kent yerle bir olmuştu