Nasıriye’de en az 13 gösterici öldürüldü!

Irak güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu Zikkar eyaletinin Nasıriye kentinde en az 13 gösterici öldürüldü, 80 gösterici yaralandı.

Irak’ta başkent Bağdat başta olmak üzere, Arap Şiilerin yaşadığı Necef, Kerbela, Basra, Zikkar, Nasıriye, Divaniye, Mussena ve Missan ile bu şehirlere bağlı ilçe ve köylerde başlayan hükümet karşıtı gösteriler ikinci ayını doldurmak üzere. Gösteriler zaman zaman hükümetin aldığı reform kararları, yolsuzlukla mücadele kararlarının uygulanması için yavaşlarken, son günlerde gösteriler yeniden şiddetlendi. Protesto gösterilerinin yeniden şiddetlenmesi İran başkonsolosluğunun yakılması şeklinde ortaya çıktı. Necef'te İran başkonsolosluğunun yakılması ile doruğa çıkan gösteriler, bugün sabah saatlerinde Irak’ın Nasıriye, Zikkar, Divaniye kentlerine de yansıdı.

13 ÖLÜ, 80 YARALI

Nasıriye, Zikkar ve Divaniye’de yeniden şiddetlenen gösterilere, Irak güvenlik güçleri gerçek mermiyle saldırdı; çok sayıda gösterici öldürüldü. Nasıriye Sağlık Müdürlüğünden bir kaynağın verdiği bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde yeniden başlayan gösterilerde, Irak güvenlik güçleri ve polis güçlerinin saldırısı sonucu sadece Nasıriye’de 13 gösterici öldürüldü, 80 gösterici de yaralandı.

Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.
 
MİSİLLEME Mİ?

Siyasi gözlemciler, göstericilerin öldürülmesini, İran konsolosluğunun yakılmasına misilleme şeklinde yorumluyor. Siyasi gözlemciler, öldürme vakalarının ülke geneline yayılacağı endişesi taşıdıklarını belirterek, "Adım adım bir iç savaşa doğru gidiliyor" diyor.