Neonazi tehdit mailleri: Bakan LKA’yı suçladı

Almanya’nın Hessen eyaletinde Neonazilerin Sol Partili kadın politikacı dahil birçok kişiye yönelik tehditlerinde eyalet kriminal dairesinin ağır hataları olduğu bildiriliyor.

NSU 2.0 adlı Neonazi örgüt imzalı tehdit e-maillerinin gönderildiği siyasetçiler arasında Hessen eyaletinden Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Janine Wissler de bulunuyordu. Wissler’e en son bu hafta başında aldığı tehdit maillerinin öncesinde Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) bünyesindeki bir bilgisayardan adres araştırması yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Konuya ilişkin konuşan Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth, LKA’ya ağır suçlamalar getirdi. Wissler’in adres bilgilerinin polis bilgisayarından araştırıldığı bilgisinin kendisine ancak Çarşamba gün verildiğini söyleyen Beuth, LKA’nın görevini yerine getirmediği suçlamasında bulundu.

Beuth, LKA’nın konuya ilişkin bir polisi sorguladığı ancak bu bilginin İçişleri Bakanlığı’na aktarılmadığını da kaydetti. Beuth, soruşturmanın önemi nedeniyle bu tür bir tarzın kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) adlı Neonazi katillerini hatırlatan NSU 2.0 imzalı e-mailler Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier’e de gönderilmişti.