Neonaziler Sol Parti’nin yöneticisini ölümle tehdit etti

Kendilerini 9’u göçmen toplam 10 kişi öldüren NSU’nun devamı olarak tanıtan Neonaziler Sol Parti Genel Başkanı Yardımcısı Janine Wissler’ı ölümle tehdit ettiler.

Son dönemlerde Almanya’da artık birçok Nazi hücresi aktif hale geldi. Almanya'da 2000-2007 yıllarında 9’u göçmen ve bir kadın polisi 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)’ya atıfta bulunan bir grup Neonazi “NSU 2.0” imzasıyla son dönemlerde bazı isimleri ölümle tehdit ediyorlar. Neonazilerin ölümle tehdit ettikleri isimlere Sol Parti Genel Başkanı Yardımcısı Janine Wissler de eklendi.

Aynı zamanda Hessen Eyaleti Sol Parti Grup Başkanı olan Wissler, Almanya’da ırkçılık ve aşırı milliyetçilikle mücadele eden isimlerin başında geliyor. Wissler’i “Polislerin seni polislerin korumadığı bir gün öldüreceğiz” şeklinde farklı tarihlerde gönderilen tehdit mektupları Hitler selamı “Heil Hitler” yazısıyla sona erdiği öğrenildi.

‘CAN GÜVENLİĞİM TEHDİT ALTINDA’

Mektuplar üzerine Frankfurt savcılığı soruşturma başlatırken, Alman haber ajansı DPA’ya konuşan Sol Partili kadın politikacı Wissler “Can güvenliğim ciddi şekilde tehdit altında” diye konuştu. Geçtiğimiz Aralık ayında “NSU 2.0” imzasıyla NSU davası avukatlarından Seda Başay Yıldız ölümle tehdit edilmişti.

Yıldız’a gönderilen ölüm tehdidinin ardından Frankfurt’ta polis birimleri içerisinde örgütlü bir Nazi hücresi açığa çıkartılmıştı. Bir mesajlaşma uygulaması üzerinden sürekli birbirlerine Nazi rejimini çağrıştıran paylaşımlar yapan polislerden 6’ısı hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Bu kez Yıldız'a, yine aynı imza ile ikinci kez tehdit edilmişti. Yıldız’a hitaben Neonaziler "Sen ölü beyinli pis döner, galiba polis arkadaşlarımıza ne yaptığının farkında değilsin” şeklinde hitap etmişti. O dönem Sol Partili Wissler, Hessen Eyaleti’nde görevli polislerin Neonazilerle bağlantılarının deşifre edilmesini ısrarla talep etmişti. Frankfurt polisi içerisinde örgütlü sağcı yapılanmaya ilişkin cevabı verilmeyen birçok sorunun bulunduğunu belirten Wissler, eyalet meclisinde bir soruşturma komisyonunun kurulmasını istiyordu.