Netanyahu’dan tehdit : F-35'lerimiz İran’a da ulaşabilir !

İran ve İsrail arasındaki karşılıklı tehditler devam ediyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, F-35 uçaklarının İran dahil Ortadoğu’nun herhangi bir yerine ulaşabileceğini söyledi.

İsrail’in güneyindeki Nevatim hava üssünü ziyaret eden Başbakan Netanyahu, 2016 yılında Amerikan ordusundan satın alınan F-35 savaş uçaklarını inceledi.

Netanyahu, “İran bizi yok etmekle tehdit ediyor; bu uçakların İran dahil Ortadoğu’nun herhangi bir yerine, ve tabi Suriye’ye de ulaşabileceğini hatırlamasında yarar var” dedi.

İsrail, son yıllarda Suriye’de İran ve Lübnan Hizbullah’ına ait onlarca hedefi bombaladı. İsrail’i düşman olarak gören İran, Suriye’de Başar El Esad rejimini, Lübnan’da Hizbullah’ı destekliyor. Gazze Şeridi’ni denetiminde bulunduran Hamas da İsrail tarafından destekleniyor.

Netanyahu Haziran ayında da kendi “düşmanlarını” İsrail’i “test etmemeleri” konusunda uyarmıştı. Netanyahu, “Düşmanlarımıza şunu söylüyorum: İsrail ordusunun çok büyük bir yıkıcı gücü var” demişti.

İsrail, İran’ın nükleer anlaşma ile sınırlanan zenginleştirilmiş uranyum oranını arttırma kararının da “çok tehlikeli bir gelişme” olduğunu düşünüyor. Bu gerekçe ile Netanyahu, Tahran’a ağır yaptırımlar uygulanmasını istedi.

İsrail, Mayıs 2018’de ilk kez F-35 uçaklarını savaş operasyonlarında kullanarak, bu uçakları test eden ilk ülke olmuştu.