Ohio eyaletinde muhtemel vaka sayısı : En az 100 bin

ABD’nin Ohio eyaletine koronavirüsün bulaştığı insanların muhtemel sayısının 100 binin üzerinde olduğu bildirildi.

ABD’nin kuzey eyaleti Ohio Sağlık Departmanı Müdürü Amy Acton, vali Mike DeWine ile birlikte düzenlediği basın toplantısında eyalette toplu bulaşma vakalarının olduğuna dikkat çekti.

Amy Acton, virüsün yerel toplum içerisinde bulaştığını, virüslü bir yere seyahat edenlerden gelmediğini ifade ederken, “Nüfusumuzun en az yüzde 1’i virüs taşıyıcısı” dedi.

Acton, “11,7 milyon kişilik nüfusa sahibiz. Hesap yaparsak, bu 100 bin kişiye denk geliyor. Bu durum, virüsün ne şekilde yayıldığı ve ne kadar hızlı yayıldığı konusunda fikir veriyor” dedi.

Acton, “Her elli yılda bir gelen bir pandemi seözkonusu ve bekliyorduk” şeklinde konuştu.

Ohio eyaletinde resmi olarak doğrulanmış beş vaka var. 52’si de inceleme aşamasında. Ancak Ohi eyaleti ve ABD’nin diğer tüm eyaletlerinde gerçekleşen test sayısı çok sınırlı.

ABD genelinde doğrulanmış vaka sayısı bin 700 dolayında iken 40 kişi hayatını kaybetti.

Perşembe günü Amerikan senatosuna iletilen ve bir parlamenter tarafından duyurulan bir tahmine göre koronavirüs ABD’de 70 milyon ile 150 milyon arasında kişiye bulaşabilir. Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Raşida Tlaib, koronavirüsle mücadele özel güçleri önünde yaptığı açıklamada bu bilgileri verdi.