Putin’den Batı’ya ‘askeri ve teknik’ misilleme uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı rakiplerinin “agresif çizgi”yi sürdürmesi halinde “askeri ve teknik” yanıt verecekleri uyarısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı ve Rus ordusu kadroları önünde yaptığı açıklamada “Batılı meslektaşlarımızın çok açık bir şekilde saldırgan olan çizgisinin korunması durumunda, uygun askeri ve teknik misilleme önlemleri alacağız” dedi.

Moskova, NATO ve ABD’yi bir operasyona hazırlanmak için Ukrayna sınırına binlerce asker yığmakla suçluyor.

Putin, “ABD ve NATO askeri gruplarının Rusya sınırlarına takviye edilmesi ve büyük çaplı bir askeri manevraların düzenlenmesi ciddi bir endişe kaynağı” diye belirtti.

Rusya Devlet Başkanı bu koşullarda ABD ve NATO’nun Atlantik İttifakı’nın genişlemesini yasaklayan sözleşmelere imza atarak Rusya’ya güvenlik garantileri vermesi gerektiğini ifade etti.

Putin, aralık ayı başında ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme sırasında da bu yönlü talepte bulunmuştu.

Vladimir Putin, bu talebin karşılanmasını da yeterli görmüyor, zira Rusya Devlet Başkanı daha önce ABD’yi işine gelmediğinde sözleşmelerden çekilmek veya uluslararası sözleşmeleri ihlal etmekle suçluyor. Putin, “Bu manipülasyonlardan bıktık” dedi.