Rusya’da okulda silahlı saldırı, en az 11 ölü

Rusya’nın merkezindeki büyük Kazan kentinde bir okula silahlı saldırı düzenlendi, en az 11 kişi öldü. Ateş açan çocuklardan biri yakalandı, biri öldürüldü.

Rusya’da 2018 yılından bu yana bir okula yönelik en ağır saldırı gerçekleşti. Silah denetiminin sıkı olduğu ülkede bu tür dramlar göreceli olarak nadir yaşanıyor.

Bununla birlikte son yıllarda çocuk öğrencilerin dahil olduğu şiddet olaylarında artış yaşandı.

Son saldırı Rusya Federasyonu’na bağlı müslüman Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da gerçekleşti.  TASS ve Ria Novosti ajanslarının ilk yardım ekiplerine dayandırdığı haberlerine göre Kazan’daki saldırıda 9’u öğrenci 11 kişi öldü. TAS, 32 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ria Novosti’ye konuşan ilk yardım ekipleri bünyesindeki bir kaynak, “Güvenlik güçleri, saldırıdan sorumlu olduğunda şüphe edilen bir çocuğu yakaladı” dedi. Şüphelinin 19 yaşında olduğu belirtildi. Kamu televizyonuna konuşan Tataristan Cumhuriyeti yöneticisi Rüstem Minnihanov, “Silah taşıma ruhsatı vardı” dedi.

Ekim 2018’de Kırım’da bir lisede düzenlenen silahlı saldırıda 19 kişi ölmüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, o sırada yaptığı açıklamada katliamın “küreselleşme”den kaynaklandığını belirtmiş ve okullarda saldırı olgusunun ABD’den geldiği suçlamasında bulunmuştu.