Rusya’da solcu partinin lideri gözaltına alındı

Radikal sol görüşlü bir Rus partisinin lideri "terörizmi meşrulaştırma" soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alındı.

46 yaşındaki Sergey Udaltsov, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırısını desteklemekle birlikte Kremlin tarafından izlenen diğer politikalara karşı çıkmasıyla biliniyor.

Devlet haber ajansı Ria Novosti, Udaltsov'un evinin arandığını ve sorgulanmak üzere müfettişler tarafından götürüldüğünü bildirdi.

Aynı kaynağa göre, "terörizmin meşrulaştırılması" konusunda bir soruşturma açıldı.

Ancak yetkililer kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Avukatı Violetta Volkova RBC'ye yaptığı açıklamada, soruşturmanın "sosyal ağlardaki bir paylaşımla" ilgili olduğunu söyledi.

Perşembe günü çok erken saatlerde Sergey Udaltsov polis memuru olduğunu iddia eden kişilerin "kapısına dayandığını" ve arama yapmak istediklerini Telegram hesabında duyurdu.

Rusya'da zaten yıllardır devam eden tüm muhalif sesleri bastırma kampanyası, iki yıl kadar önce Ukrayna'daki işgalin başlamasından bu yana daha da sertleşti.

Sol Cephe partisinin lideri Sergey Udaltsov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı gösteriler düzenlediği gerekçesiyle Temmuz 2014'te hapis cezasına çarptırılmış, Ağustos 2017'de serbest bırakılmıştı.