Rusya’nın banka rezervlerinin çoğu bloke edilecek

AB'nin üst düzey diplomatı Josep Borrell, Rusya'nın merkez bankası rezervlerinin yarısından fazlasının yeni AB yaptırımları kapsamında bloke edileceğini söyledi.

AB'nin üst düzey diplomatı Josep Borrell, yaptığı açıklamada, Rusya'nın merkez bankası rezervlerinin yarısından fazlasının ülkeye yönelik yeni AB yaptırımlarının bir parçası olarak bloke edileceğini duyurdu.

Brüksel'de Avrupa Komisyonu başkanı Ursula Von der Leyen ile birlikte konuşan Borrell, 27 AB üye ülkesinin Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi için siyasi desteğini sağlayacağını söyledi.

Von der Leyen basın toplantısında, paket kapsamında "önemli Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılacak " dedi.

Borrell, komşu ülke Belarus'a karşı alınan tedbirlerin de "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısını kolaylaştırma" rolü karşılığında "güçlendirileceğini" söyledi.

Von der Leyen, AB'nin Ukrayna'ya silah satın almak için finansman sağlayacağını da duyurdu ve bloğun bunu ilk kez yaptığını da sözlerine ekledi.

HAVA SAHALARI RUSYA’YA KAPATILDI

Öte yandan aralarında Almanya, İtalya, Fransa ve İspanya’nın da birçok Avrupa ülkesi, bulunduğu Pazar günü itibarıyla Rus havayollarına ve uçaklarına hava sahalarını kapattığını duyurdu .

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen,Avrupa Birliği'nin AB hava sahasını Rusya'ya kapattığını doğruladı.

Kanada ayrıca Pazar günü ülkenin hava sahasını Rusya'ya da kapattığını duyurdu.

İngiltere ve Rusya, birbirlerinin uçaklarının kendi bölgelerine aşırı uçmasını veya inmesini yasakladı.