Salgının merkez üssü Avrupa: İtalya’da 250 kişi daha öldü

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 pandemisinin yeni merkez üssünün Avrupa olduğunu bildirdi. İtalya’da son 24 saatte 250 kişi daha öldü. Fransa’da ölü sayısı 79’a çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa’daki günlük vaka sayısının Çin’de salgının en yaygın zamanlarından daha fazla olduğunu belirtti. Ghebreyesus, pandeminin merkez üssünün bundan böyle Avrupa olduğunu belirtti.

WHO’nun Covid-19 pandemisine ilişkin sorumlularından Maria Van Kerkhove ise, “(Virüsün) küresel zirveye ne zaman ulaşacağını söylemek imkansız” dedi.

Kerkhove, bunun erken olmasını umut ettiklerini söylerken, “Bu ülkelerin ilk vakaya göstereceği tepkiye bağlı” diye ekledi.

Çin’de Aralık ayında ortaya çıkan yeni koronavirüs, dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Çin’deki yayılma ise durma noktasına yaklaştı. İtalya’da son 24 saat içerisinde 250 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı. Toplam ölü sayısı 1266’ya, vaka sayısı da 17 bin 600’e yükseldi.

Fransa’da akşam saatlerinde Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre ülke genelinde vaka sayısı 3 bin 666’ya çıktı. Hayatını kaybedenlerin ise 79 olduğu bildirildi. Bakan Olivier Veran, “Virüsün ülkemizde yayılması hızlanıyor” dedi.

Pandemi dünya genelinde 5 bini aşkın kişinin ölümüne nede oldu. Vaka sayısı da 140 bine yaklaştı. Bir çok ülkede testlerin sınırlı yapılmasından dolayı, gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.