Sırbistan etrafındaki Avrupa ülkeleri Lavrov’a hava sahasını kapattı

Sırbistan etrafındaki Avrupa ülkelerinin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un uçağına hava sahasını kapattığı bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Sırbistan etrafındaki Avrupa ülkelerinin Lavrov’un uçağına hava sahasını kapattığını açıkladı.

Zaharova, “Bugün Sırbistan'ı çevreleyen ülkeler, Sırbistan'a gidecek olan Sergey Lavrov'un uçağının geçişine izin vermeyerek iletişim kanalını kapattı (…) Rus heyeti görüşmeler için Belgrad'a gelecekti. Ancak AB ve NATO üyesi ülkeler hava sahalarını kapattılar” dedi.

Sırp gazetesi Vecernje Novosti, sözkonusu ülkelerin Sırbistan'a komşu Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Karadağ olduğunu yazdı.

Interfax haber ajansının bir Rus diplomatik kaynağa dayandırdığı haberine göre, Rus bakanın ziyareti hava sahasının kapatılması nedeniyle iptal edildi.

Rusya Parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Konstantin Kossaçev, hava sahasının kapatılmasının “devlet olarak Rusya ve Sırbistan’a karşı bir girişim” olduğu tepkisinde bulundu.

Telegram üzerinde açıklamada bulunan Kosaçev,  "Tepkinin yalnızca diplomatik protestolar şeklinde değil, aynı zamanda pratik, somut eylemlere dönüşeceğini, yaygın ve son derece şiddetli olacağını umuyorum" dedi.

Sergey Lavrov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşının başlamasından sonra 25 Şubat’tan bu yana AB’nin yaptırımlarının hedefinde yer alıyor.