Suriye’deki hava saldırısında 30’u Iraklı 52 rejim yanlısı öldü

Suriye’nin doğusundaki Dêra Zor bölgesinde düzenlenen hava saldırısında yeni bilançoya göre çoğu yabacı olmak üzere en az 52 rejim yanlısı savaşçı öldü.

Saldırılar, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece Irak sınırı yakınındaki El Hari bölgesini hedefledi. Suriye rejiminin yanında yer alan savaşçıları hedef alan saldırıda bilanço ağırlaştı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre 30’u Iraklı, 16’sı Suriyeli olmak üzere en az 52 kişi öldü. Bunlar arasında Suriye askerleri ve milis üyelerinin de olduğu belirtildi.

Bir önceki bilançoda 38 kişinin öldüğü belirtilmişti. Gözlemevi, saldırının hangi güç tarafından yapıldığını tespit edemediklerini belirtirken, yaralıların komşu Bukemal kenti ile Irak’taki hastanelere taşındığı bilgisini verdi.

Dêra Zor’daki askeri bir kaynak AFP’ye yaptığı açıklamada savaş uçaklarının El Hari’de Irak-Suriye ortak mevzilerini vurduğunu söyledi.

Suriye devlet televizyonu, saldırıdan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonu sorumlu tuttu ancak, koalisyondan bir yetkili bölgede ne Amerikan ne de koalisyon uçaklarının herhangi bir saldırısının olmadığını bildirdi.

Aynı kaynak, İran destekli Iraklı Şii milis gücü Katıbe Hizbullah’ın bir çok savaşçısının öldüğü ya da yaralandığından haberdar olduklarını ifade etti.