Taliban ve Pakistan ordusu çatıştı: 6 ölü

Pakistan ordusu ile ülkenin Kuzey Veziristan bölgesindeki Taliban’a yakın yerel güçler arasında çıkan çatışmada 4 asker ve 2 Taliban üyesi öldü.

Pakistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklaya göre ordu güçleri Kuzey Veziristan’ın Mir Ali alanında Taliban’a yakınlığıyla bilinen Tehrek Taliban Pakistan (TTP) üyelerine yönelik iki ayrı operasyon düzenledi. 
Birinci operasyonda iki Taliban üyesi öldürülürken, diğer operasyonda ise bir Taliban üyesi yakalandı ve 4 Pakistan askeri öldü. 
2007 yılında kurulan örgüt, Taliban’ın Pakistan’daki kolu olarak nitelendiriliyor. Örgüt 2014 yılında 150’ye yakın çocuğun öldürüldüğü Peşaver okul saldırını düzenlemişti. Bu saldırının ardından Pakistan ordusu Kuzey Veziristan’da adeta bir insan avı başlatmış ve TTP’nin gücünü önemli ölçüde kırmıştı. 
Afganistan’da Taliban’ın yeniden iktidara gelmesinin ardından örgütün yeniden Kuzey Veziristan’da faaliyetlerini arttıracağından endişe ediliyor. 
TTP Pakistan ile aralarındaki ateşkes anlaşmasından 10 Aralık günü çekildiğini açıklamış ve Quetta’da gerçekleştirdiği bir saldırıda 6 kişiyi öldürmüş ve 13 kişiyi yaralamıştı.