UNICEF çocuklar için 2,6 milyar dolar yardım istedi

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki çocukların artan ihtiyaçlarına yanıt olmak için 2,6 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu.

UNICEF yaptığı yazılı açıklamada 2023 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da ihtiyaç sahibi 52,7 milyondan fazla çocuğa hayat kurtarıcı yardım sağlamak istediklerini belirtti.

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölge direktörü Adele Khodr, "Bölgedeki ülkelerin neredeyse yarısı krizde veya çatışma ve savaşın dalgalı etkilerini yaşarken, çocuklar en çok etkilenen ve yardıma şiddetle ihtiyaç duyan kesim olmaya devam ediyor" dedi.

Khodr, çok sayıda krizin etkisiyle karşı karşıya kalan birçok bölgede yoksullaşan ailelerin durumuna dikkat çekti.

Suriye’de 12 yıla yakın bir süredir savaş yaşanırken, UNICEF’e göre 6,5 milyonu aşkın çocuk yardıma ihtiyaç duyuyor.

Dünyanın en ağır insanlık krizinin yaşandığı Yemen’de çocukların neredeyse tümü insani yardıma bağımlı durumda.

Lüban’ı vuran ağır ekonomik kriz ve Sudan’daki istikrarsızlık da ek olarak milyonlarca çocuğu kritik koşullar altında yaşamaya itti.

UNICEF, eğer 2,6 milyar dolarlık yardım garanti edilirse, bu fonların çatışmalar ve insani krizlerden etkilenen çocuklara yardım etmeyi sağlayacağını belirtti.

UNICEF, toplanacak paraların Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Filistin, Sudan, Suriye, komşu ülkelerdeki Suriyeli mülteciler ve Yemen’deki çocuklar için kullanılacağını ifade etti.