Venezuela’da askerler ve silahlı bir grup arasında çatışma

Venezuela’nın Kolombiya ile olan sınır bölgesinde ordu ile silahlı bir grup arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Arauquita Belediyesi Başkanı Etelivar Torres, çatışmaların güney batıdaki Apure eyaletinde yaşandığını ve birçok kişinin öldüğünü belirtti.

Yerel medyaya konuşan Torres, pazar günü Arauquita sakinlerinin Venezuela uçaklarından atılan bomba sesleri ile uyandığını belirtti. Patlamaların öğleden sonra da devam ettiği belirtildi.

Ölü ve yaralı sayısında net bir bilgi paylaşılmadı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kamu televizyonunda yaptığı açıklamada askerlerin Kolombiya’dan gelen bir silahlı grupla çatıştığını belirtti ancak başka detay vermedi.

AFP’ye konuşan sürgündeki bir Venezuelalı general askerlerin Kolombiyalı gerilla hareketi FARC’tan ayrılanların kampına saldırmış olabileceğini iddia etti.

Venezuela ve Kolombiya arasında 2 bin 200 kilometrelik uzun bir sınır var. Bogota yönetiminin Ocak 2019’da sağcı Venezuelalı muhalif Juan Guaido’yu meşru devlet başkanı olarak tanımasından bu yana iki ülke arasında diplomatik ilişki bulunmuyor. Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque de sık sık Maduro’yu kendi topraklarında gerilla hareketleri ELN ve FARC’tan ayrılanlara yer vermekle suçluyor. Caracas hükümeti ise bu suçlamaları reddediyor.