Weber: AB Türkiye ile üyelik görüşmelerini kesmeli

AP’nin en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı Manfred Weber, AB’nin Türkiye ile üyelik görüşmelerini kesmesini istedi.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayağına gidip yeni anlaşmalar yapması ve görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında kadın politikacı Von der Leyen’e yer verilmemesinin yankıları sürüyor.

AP’nin en büyük grubu olan Avrupa Halk Partisi’nin Grup Başkanı Manfred Weber hem Erdoğan rejimiyle yeni işbirliğinin yapılması hem de “koltuk skandalı” adıyla Avrupa’nın gündeminde giren olaya sert sözlerle tepki gösterdi.

Aynı zamanda Alman politikacı Von der Leyen’in üyesi olduğu Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDU)’nun kardeş partisi Hıristiyan Sosyalist Birliği (CSU)’li olan Weber, AB heyetinin Ankara’daki ziyareti için “diplomatik başarısızlık” olarak nitelendirdi.

DRAGHİ’NİN DİKTATÖR ÇIKIŞINA DESTEK

Buitenhoftv isimli televizyon programına konuşan Weber, AB’nin Ankara ile tam üyelik için yürüttüğü bütün görüşmelerin durdurulmasını talep etti.

Erdoğan ile yapılan görüşmelerin AB içindeki parçalı duruşunu sergilediğini belirten Alman politikacı Weber “Ortak bir duruş sergilemenin zamanı geldi. Türkiye AB üyesi olamaz” diye konuştu.

Weber, sanal medya hesaplarında ise “Koltuk skandalı” ardından geçtiğimiz günlerde Erdoğan için “diktatör” ifadesini kullanan İtalyan Başbakanı Mario Draghi’ye destek verdi.

Türkiye’nin temel hak ve özgürlükler ile demokrasiden uzaklaştığını belirten Weber “Bundan dolayı yıllardır Türkiye’ye yönelik genişleme sürecinin durdurulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.