WHO: Covid-19, küresel pandemiye dönüştü

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin’de ortaya çıkan ve dünya geneline yayılan Covid-19 salgınının küresel pandemiye dönüştüğünü açıkladı.

Cenevre’de basın toplantısı düzenleyen WHO Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni koronavirüs salgınının küresel pandemiye dönüştüğünü duyurdu.

Yeni bir hastalığın küresel yayılma göstermesi halinde pandemi olarak değerlendiriliyor.

WHO Genel Müdürü, uluslararası toplumun “alarm verici düzeydeki eylemsizliği” konusundaki derin endişelerini de dile getirirken, “gelecek günler ve haftalarda, vaka, ölüm ve etkilenen ülke sayısının artacağı” uyarısında bulundu.

Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan yeni koronavirüs, mevcut durumda 118 ülke ve bölgeye yayılırken, 121 bin 560’ı aşkın vaka bulunuyor. Bunlardan 4 bin 370’ten fazlası hayatını kaybetti. Çin’de vaka sayısı azalırken, dünyanın geri kalanında hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. İtalya’da vaka sayısı 10 bini aştı, tüm ülke karantinaya alındı. İran’da yüzlerce ölü var, vaka sayısı 9 bine ulaştı. Güney Kore’de vaka sayısı 8 bine yaklaşıyor. İspanya, Fransa, Almanya ve ABD’de binlerce vaka var.