YJA-Star komutanı Zagros: Güney'i işgal hesabı kolay olmayacak

YJA-Star komutanlarından Sorxwîn Zagros, işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a saldırısını ve gerillanın direnişini ANF'ye değerlendirdi.

Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çeken YJA Star komutanı Sorxwîn Zagros, gerilla direnişinin her yerde aralıksız süreceğini söyledi.

Zagros şöyle dedi: "Türk devleti tüm imkanlarını seferber ederek Güney Kürdistanı işgal etmeye çalışıyor. İşgal saldırısı sadece gerillaya yönelik değildir. Gerilla güçleri olarak daha yüksek moral ve heyecan ile Kürdistan dağlarında direniyoruz. Öz savunma gerillanın hakkıdır. Gerilla yılların savaş sanatı ile tecrübesine sahiptir. Güney Kürdistan’ı işgal hesabı kolay olmayacaktır. Gerilla öz savunma hakkını kullanacaktır."

GÜNEY HALKINI KORUYACAĞIZ

İşgalci Türk ordusunun tüm Güney Kürdistanı işgal etmeye çalıştığını hatırlatan YJA Star komutanı Sorxwîn Zagros, "Saldırılar sadece gerillaya yönelik değildir. Tüm Güney Kürdistan toplumunu hedef alıyor. Kürdistan gerillası olarak direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Halkımızı ve Güney Kürdistanı koruyacağız."