10 ŞUBAT GÜNDEM

10 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası Kompolu’nun 20’inci yıl dönümünü protesto etmek amacıyla dün İsviçre’nin Basel kentinden Fransa’nın Strasbourg kentine başlayan uzun yürüyüş takip edilecek. Ayrıca Almanya’nın Mannheim kentinden de Strasbourg’a uzun yürüyüşün startı verilecek.

-DAİŞ çetelerine karşı mücadelede en ağır yükü Kürtlerin omuzladığını söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, koalisyonda yer alan ABD'nin çekilme kararı ile Türkiye’nin Kürt soykırımını desteklediğini vurguladı.

-KJK Yürütme Konseyi Üyesi Tolhildan, Öcalan’ın yarım kaldığını söylediği kadın özgürlük paradigması çerçevesinde partileşme, ordulaşma, toplumsal sözleşme ve jineoloji projelerinin, onun rehberliğiyle tamamlanmaya çalışıldığını söyledi.

-Açlık grevinde olan direnişçilerin taleplerinin haklı bir talep olduğunu vurgulayan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Yarın öbür gün kötü netice ortaya çıkarsa bu sorumluluğun altında kalacak olan siyasi iktidardır" dedi.

-BAAS’ın ardından DAİŞ faşizminin karanlığını yaşayan Şehbalı kadınlar, bölgelerinin özgürleştirilmesi ardından yeni bir hayatla tanıştılar, şimdi Şehba Kadın Meclisi bünyesinde çalışıyorlar.

-Van’da seçim çalışmalarında halktan istediği desteği bulamayan AKP adaylarına, Van Valisi ve Kayyumu Mehmet Bilmez de destek vermeye başladı. Bilmez, mahalle ve köyleri dolaşarak AKP’ye oy istiyor.

-Türkiye'deki ekonomik kriz, oto sanayi sitelerinde de işleri durma noktasına getirdi. Cizre'de iş yerleri sinek avlıyor.