10 Ekim-Der: Katilleri tanıyoruz

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, yargılamada bir adım dahi ileri gidilmediğini belirterek, “Biz her zaman söyledik yine de söylüyoruz. Katilleri tanıyoruz ve biliyoruz" dedi.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), Türkiye'nin en büyük katliamı olarak tarihe geçen ve 101 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Katliamı davasının 47’nci duruşması öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı yapan Dernek Başkanı Mehtap Sakinci, bugüne kadar yapılan tüm duruşmalarda bir adım dahi ileri gidilmediğini belirterek, “Taleplerimizin yok sayıldığı, etkili bir soruşturmanın yapılmaması ile birlikte başlayan talihsiz süreçlerde; yargılamanın sonuna geldiğimizi görüyoruz. Ama biz katliamda bugüne kadar katliamın unutulmaması için var gücümüzle mücadele ettik. Bu zamana kadar önümüze konan 19 IŞİD'li sanıktan başka dosyada ilerleyebildiğimiz hiçbir şey yok. Bizde biliyoruz ki, bu kadar büyük maliyeti olan bu katliamda sadece 19 tane IŞİD'li sanık sorumlu değildir. Biz her zaman söyledik yine de söylüyoruz. Biz katilleri tanıyoruz ve biz katilleri biliyoruz" dedi.