10 Ekim şehitleri anıldı: Dayanışma bekliyoruz

10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, "Mahkeme salonlarını doldurmazsak içimize sinmeyecek sonuçlar çıkar" dedi, dayanışma çağrısı yaptı.

 

Ankara Gar Meydanı'nda, 10 Ekim 2015'teki Emek ve Demokrasi Mitingine yapılan saldırıda katledilen 103 kişi anıldı.

'DAHA FAZLA HIRSLANDIK'

Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı anmada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, “Katliamın üzerinden 51 ay geçti, geçen sürede daha fazla hırslandık” dedi.
İnsanlığa karşı suç davasının devam ettiğine dikkati çeken Coşkun, şunları söyledi: “İnsanlığa karşı suçu bu ülkede ilk defa tartışıyoruz. Yargılamada bu sürecin devam ettirilmesi biz aileler için önemli. Biz mahkeme salonlarını doldurmazsak içimize sinmeyecek sonuçlar çıkabilir. Elimizde sadece bir ceza dosyası var ve bizim onu takip etmekten başka çaremiz yok. Dava dosyasına dört elle sarılıp hiçbir zaman takip etmeyi bırakmayacağız."

'AİLELER DAYANIŞMA BEKLİYOR'

Failler cezalandırılana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirten Coşkun, şöyle devam etti:
“Bu ülkenin vicdan sahibi insanlar var, insanlar ölmesin diyenler var ve biz onlara bu davanın önemini anlatmak zorundayız. İnsanların yılda 12 defa bu meydana gelmesi onlardan bir şey eksik etmez. Aileler 365 gün sizden dayanışma bekliyor. Mutlaka gerçek failler ortaya çıkacak kimsenin gücü gerçekleri saklamaya yetmez. Bir 20 yıl sonra şunu diyeceğiz bu davanın peşini bırakmadık ve suçlular cezalandırıldı, önemli bir şey yaptık. Mücadeleyi bir an olsun bırakmazsak bizim vicdanımız rahat olacak."
Coşkun, konuşmasını, "Önümüzdeki ay yine burada olacağız, sayımız daha kalabalık olacak. Mutlaka biz kazanacağız” diye bitirdi.