12 ŞUBAT GÜNDEM

12 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Uluslararası Komployu 20’inci yılında protesto etmek amacıyla Mannheim, Luxembourg ve Basel’den Strasbourg’da düzenlenen uzun yürüyüşler takip edilecek.

-97 gündür açlık grevi direnişinde olan Leyla Güven'in kızı Sabiha Temizkan, annesinin "Ben talebimin milyonların kalbinde de attığını biliyorum. Gücümü de bu haklılıktan ve inançtan alıyorum" dediğini aktardı.

-Basel-Strasburg uzun yürüyüşünde yer alan farklı inançlara mensup temsilciler, Öcalan’ın inançların ve hakların kardeşliğini simgelediği ifade ederek, tecridin kaldırılması için herkesin direnişte olması gerektiğine vurgu yaptı. 

-Açlık grevi eylemlerinin en onurlu eylemlerden biri olduğunu belirten HSM Komutanı Murat Karayılan, "Eylemcilerin, bu değerli ve onurlu insanların yalnız bırakılmaması için haklımız vicdanının sesine kulak vermeli ve direnişe geçmeli" dedi.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kuzey ve Doğu Suriye yönetiminin, Demokratik Suriye için yaptığı görüşmelere geçici bir taktik olarak değil, stratejik perspektifle yaklaştıklarını söyledi.

-Luxembourg’dan Strasbourg’a yürüyen enteransyonalistler: Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit tüm insanlığa uygulanan bir tecrittir.

-Zilan Deresi Katliamı'nda yaralı kurtulan Hacı Tahir Nas, "24 köyümüz tamamen ateşe verilirken, yüzlerce Kürdün nasıl kurşuna dizildiğine şahit oldum" diye konuştu.

-Açlık grevi direnişine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KCK Sağlık Komitesi Üyesi Rûken, "Leyla Güvenler Önderlik üzerinde geliştirilen komployu asla kabul etmedi. Herkes bilmektedir ki başarı direniş ile gelecektir" dedi.