12 ARALIK GÜNDEMİ

12 Aralık Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Eşbaşkanlık sistemini hayata geçirmek için kadınların büyük bedeller ödediğini söyleyen TJA aktivisleri Ayşe Gökhan ve Zahide Bese, eşbaşkanlığın ortak yaşam modeli olduğunu vurguladı.

-Açlık grevinde olan Leyla Güven'in eylemini desteklediklerini söyleyen HDP Hakkari İl Eş Başkanı Sinan Kaya, "Hakkari halkı olarak sonuna kadar vekilimizin yanındayız" dedi.

-Türk devletinin 12 Aralık 1980'de Qamişlo'da bir Kürt yurtseverinin evine düzenlediği baskında KAWA örgütünden ve bulundukları evden 16 kişiyi katletmesinin üzerinden 38 yıl geçti. Katliamı yaşayanlar ve tanıklıklar Türk devletinin Kürtleri katletmek için her zaman bir bahanesinin olduğunu kaydetti.

-Her yürek devrimci bir hücredir diyen Paramaz Kızılbaş'tan direniş bayrağını “Devrimcinin işi devrim yapmaktır” diyerek, devralan ve 12 Aralık 2014'te tarihi Kobanê direnişinde şehit düşen Sarya Özgür'ün şehadetinin üzerinden 4 yıl geçti.

-Hakkari'de sık sık elektrik kesilmesine rağmen yüksek fatura ödeyen halk, devletin ekonomik krizin bedeline Kürt halkına ödetmeye çalıştığını belirtti.