13 NİSAN GÜNDEM

13 Nisan Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Güney Kürdistan'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan açlık grevleri kararlı bir şekilde devam ediyor.

-Öcalan: Ya insan olacağız ya da öleceğiz, dedik. En büyük ayıp, ağlamak ve başını kaldırmamaktır. Senin ülken, adın kalmamış, kökün kazınmış. İnsan kendisini bu kadar inkar edip bırakır mı, böyle nereye varacaksın? Niye kendine yanmayıp sormuyorsun?

-Aralarında Nazilerin Auschwitz toplama kampından sağ kurtulan müzisyen Esther Bejarano’nun da bulunduğu 21 akademisyen ve sanatçı başbakan Merkel’e hitaben açık mektup yayınladı. Mektupta Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Türkiye’ye baskı yapılması talep edildi.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan ve Kırıkkale Cezaevi'nde kalan Ayetullah Ay ailesi ile yaptığı görüşmede, grevin sona ermesi için idarenin kendilerine baskı uyguladığını belirtti.

-Daha önce filmlerde bazı sahnelerin çıkarılmasını isteyerek sansür uygulayan Türk Kültür Bakanlığı, yeni düzenlemeyle artık ona bile ihtiyaç duymuyor.

-Kadir Stêra’nın 90’lı yıllardaki çatışmalı dönemin Kürt çocuklarının yaşamı üzerindeki etkilerini öyküleştirdiği ‘Hespê Şeytên’ kitabı acılar arasında mekik dokurken düşsüz de kalmıyor.

-Kamuran, istediği, önerdiği ve beklediği Şehriban’a; ben ise Cudi’ye yol aldım. Bir gün radyoda haberleri dinlerken şehitler kervanına katıldığı söylendi. Kamuran, romanını yazmıştı…

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi bugün de yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.