15 MART GÜNDEM

15 Mart Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösteren HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, tüm siyasi sorunların en gerçekçi çözümünün İmralı'da olduğunu söyledi.

-Açlık grevinde olan HDP vekilleri Tayyip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç, 2019 Newrozu'nun Kürt halkının mücadelesi ve özgürlüğü için bir umut olacağı mesajını verdi.

-Tecridin sona ermesi için 128 gündür açlık grevinde olan Güven'e destek mesajı yayınlayan RJAK, "Güney Kürdistanlı kadınlar olarak cesaretinden güç moral alıyoruz. Sen kadınların özgürlük tutkusunun sesi oldun" dedi.

-Baxoz'da QSD'ye teslim olan DAİŞ'lilerin büyük çoğunluğunu Türki cumhuriyetlerden gelenler oluşturuyor. Türkiye'nin Osmalı'dan devraldığı iskan politikasının Suriye güncellemesi ise Türki cumhuriyetlerden nakledilenler üzerinden "önce iskan et, sonra işgal et" olduğu görülüyor.

-Erciş’te 2011’deki depremde iş yerleri yıkılan esnafa yapılan dükkanlar ücretsiz verilmesi gerekirken, TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı.

-İstanbul’un büyük ilçelerinden Ümraniye’nin en büyük sorunlarından biri kentsel dönüşüm. HDP, ranta dayalı bu dönüşüme karşı çözümün mümkün olduğunu söylüyor.

-Van’daki depremin ardından yapılan Kocaeli Parki, kayyumun marifetiyle rant alanına dönüştürüldü.

-Almanya'nın başkenti Berlin'de "Tecride karşı yaşam platformu"nun çağrısı ile 24 saatlik kesintisiz eylem başlayacak.