18 ŞUBAT GÜNDEM

18 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Öcalan'a dönük tecride karşı Hewlêr'de süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Nasır Yağız'ın eylemi 3 ayı geride bıraktı. Yağız'ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

-Strasbourg’daki açlık grevinden seslenen Heci Ehmedi ve Zübeyir Aydar, açlık grevi direnişlerine destek amaçlı eylemliliklerle mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaptı.

-Sîrwan Reûf adlı sanatçı pêşmerge Öcalan’ın esir alınmasından sonra, protesto için bedenini ateşe vermişti. Reûf şehit düşmeden önce, "Bu eylemi Önder Apo için yapılmış küçük bir şey olarak görüyorum" demişti.

-Van’da 15 Şubat'ta gözaltına alınan 14, 16 ve 17 yaşlarındaki çocuklara işkence yapılmasıyla ilgili konuşan Avukat Cemal Demir, bu onur kırıcı suçun iktidarın sorumsuz açıklamalarından bağımsız olmadığını söyledi.

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Kasım Engin, 1990’da Öcalan ile tanıştı ve Beka’da eğitim gördü. Engin, tanışmasını, ilk karşılaşmasını ve nasıl etkilendiği Şopên Rojê ekibiyle paylaştı.

-Onlarca gerilla, Öcalan’a bağlılık ve özgürlük istemi ile Uluslararası Komplo’ya olan öfkelerini, fedai eylemlerinin motivasyon kaynağı yaptı. Şehitler kervanına katılmadan önce Öcalan’a mektuplar bıraktı.

-QSD’nin operasyonlarında sağ yakalanan DAİŞ’lilerin Avrupa ülkeleri tarafından alınıp yargılanmalarını isteyen ABD Başkanı Trump’a şimdiye kadar Almanya, İngiltere ve Danimarka’dan “DAİŞ’lileri istemiyoruz” açıklaması geldi.