2 ŞUBAT GÜNDEM

2 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Fransız Komünist Partisi’nden açlık grevlerine ilişkin yayınlanan açıklamada, Fransa hükümeti ve AB’den acilen devreye girerek, insan ölümleri yaşanmadan tecride son verilmesini sağlamaları istendi.

-Hakkari’de mitin alanının kent merkezine 5 km uzakta bir alanda belirlemesine tepki gösteren Hakkarililer, miting alanının askeri karakollara çevrildi.

-Stêrk TV’de yayınlanan Rojeva Jin programına konuk olan KJK Koordinasyon Üyesi Zerin Rûken, "Leylaların direnişi ile Önder Apo fiziki olarak da halkın arasında yer alacak" dedi.

-Sur Belediyesi Eşbaşkan adayları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir, "Ezilenlerin ve mazlumların yanında olacağız" diyerek yola çıktıklarını ve kapatılan kurumları yeniden aktifleştireceklerini belirtti.

-Güçlükonak, 29 yıldır devlet-ağa işbirliğiyle yönetiliyor. HDP’nin adayı Mehmet Emin Kılıç, “Artık bu sona vereceğiz” diyerek, yeni bir dönemin hazırlığını yaptıklarını söyledi.

-HDP İdil Belediye Eşbaşkanı adaylarından Songül Erden, “Biz belediyemizi tekrar aldığımızda hal yeniden evi ile buluşacak” dedi.