2 OCAK GÜNDEM

2 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürtlerle ittifak yapmayan herhangi bir gücün Ortadoğu’da herhangi bir sonuç almasının zor olduğunu belirterek, "Karşı veya yanında yer alsın Kürtsüz bir siyaset olmuyor" dedi.

-Amed Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Emin Çoban, 170'in üzerinde mülteci, 700'e yakın 0-6 yaş arası olmak üzere yaklaşık 4 bin çocuğun cezaevlerinde tutulduğunu söyledi.

-Türkiye’deki en önemli gündemlerden biri şuan devam eden “zindan direnişleri”. Bu kolektif direniş hattı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden derinleştirilmiş, insanlık dışı mutlak tecridin kırılması için örüldü.

-Öcalan’a yönelik tecridin sonlanması için 55 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in eyleminin daha fazla sahiplenilmesi gerektiğini söyleyen HDP Van vekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan duyarlılık çağrısında bulundu.

-Rojava'da devrime ve mücadeleye öncülük eden kadınların hikayesini Nûjîn belgeselinde anlatan Veysi Altay, birçok ülkede ödül alan belgeselin Türkiye'de yargılandığını belirtti.