20 ŞUBAT GÜNDEM

20 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı bugün 66’ıncı gününe giren süresiz-dönüşümsüz açlık grevi, Kürt ve Avrupa kamuoyundan yoğun destek görürken, önümüzdeki günlerde kamuoyuna yönelik yeni çalışmalarla desteğin boyutunun yükseltilmesi hedefleniyor.

-Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemlerinin seçim çalışmalarına güç verdiğini söyleyen Sozdar Avesta, "Herkes Leylaların direniş ruhu ile seçimlere yaklaşmalı" dedi.  

-Geçtiğimiz Cuma günü Birleşik Krallık Parlamentosu'nun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda yapılan konferansta, Abdullah Öcalan Demokrasi Vakfı kurulması kararlaştırıldı.

-Diyarbakır T Tipi Cezaevi’nde 46 gündür açlık grevinde olan beş tutsak gönderdikleri mektupta, “Ne yapılacaksa, uğruna ne feda edilecekse eksik kalacak bu yolculukta” dedi.

-Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde 66 gündür açlık grevinde olan Umut Çamlıbel'in babası: "Biz ona moral vereceğimize o bize moral verdi. Taleplerini haykırmamız için telkinlerde bulundu."

-Silivri 5 Nolu L Tipi Cezaevi’nde 26 Aralık’tan beri açlık grevinde olan Zafer Sağlam, daha önce bedenini ateş vermişti. Sağlam, “Bu kez söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.

-Yerel seçimlerin sonuçlarının Türkiye’deki genel siyasetin seyrini bazen genel seçimlerden çok daha derinden belirlediğini vurgulayan Gazeteci İrfan Aktan, "AKP’nin yerel seçimlerden ciddi bir yenilgiyle çıkması iktidarını sorgulatır" dedi.

-Trump’ın çağrısının ardından YPG’nin elindeki DAİŞ çete üyesi Almanların geleceğine ilişkin tartışma kızıştı. Bir kısım siyasetçi, vatandaşlık haklarının ellerinden alınmasını isterken, İçişleri Bakanı Seehofer ise “Sıkı incelemeden sonra gelmelerine izin verebiliriz” dedi.