23 ŞUBAT GÜNDEM

23 Şubat Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Strasbourg'da 69 gündür açlık grevinde olan Agit Ural, kızına yazdığı mektupta, "Sevgili kızım, güzel günlerin gelmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız, size savaşın ve ölümün olmadığı bir dünya yaratacağız" dedi.

-26 gündür açlık grevinde olan tutsak Abdullah Kurt'un annesi Nazife Kurt, "Duyarlı tüm insanlar ellerini vicdanlarına koysunlar, 317 tutsak şuan grevde. Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım" dedi.

-Elazığ ve Van cezaevlerinde açlık grevinde olan tutsaklar, cezaevi idaresi tarafından tekli hücrelere atılıyor.

-Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan direnişçilerin durumuna değinen HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli, "Her geçen saat geç kalıyoruz. Artık gün değil, saatler bile çok önemli. Bir an önce adım atılmalıdır" dedi.

-İstanbul’un 15 ilçesinde aday gösteren, bazı ilçelerde demokrasi güçleriyle birlikte AKP-MHP blokuna kaybettirmeye yönelik tavır belirleyen HDP’ye göre AKP’nin kaybetmesi mümkün.

-Kürdistan’dan Nikaragua'ya birçok katil devletin vazgeçilmez “ölüm makinası” olan G36 silahlarını üreten Heckler & Koch şirketine nihayet bir Alman mahkemesi ceza verdi.

-KCDK-E, 27 Şubat için genel eylem çağrısı yaparak, “27 Şubat çarşamba günü işe ve okula gitmeyelim, o gün kendimiz için değil Leyla Güven ve açlık grevinde bulunan tüm eylemcilerin hayatlarını kurtarmak için Brüksel'de bulunan uluslararası kurumların önünde haykıralım” dedi.