22 OCAK GÜNDEM

22 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kemal Pir, 1981 yılındaki açlık grevi fikrinin de sahiplerinden biriydi. Mazlum Doğan ve Dörtlerin eylemlerinin ardından Kemal Pir, 14 Temmuz’da ölüm orucu eylemine girdi. Kemal Pir, ölüm orucunun ilk şehidi oldu ve 7 Eylül 1982'de hayata gözlerini yumdu.

-58 gün boyunca kahramanca direndikten sonra Türk devletinin boyunduruğunu kabul etmeyerek Şehba bölgesine göç eden Efrînliler, "Bizler yenilmedik. Direnişimizden gurur diyoruz. Mutlaka Efrîn'i özgürleştireceğiz " diyor.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da devam eden açlık grevi 37’inci gününe girerken, dün oldukça yoğun destek ziyaretleri gerçekleşti.

-Açlık grevi direnişçilerine ilişkin Tutsakların Sesi Platformu tarafından yapılan destek açıklamasında, yaşamın her alanında dayanışmayı büyütmenin tarihsel görev olduğu belirtildi.

-Açlık grevi direnişçilerine destek amacıyla 27 Ocak'ta nöbet eylemine başlayacak olan HDP Milletvekillerinden Musa Farisoğulları, AKP'nin tecridi derinleştirerek Öcalan ile toplumun bağını koparmak istediğini belirtti.