23 OCAK GÜNDEM

23 Ocak Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için Türkiye cezaevlerinde yüzlerce tutsak açlık grevi direnişinde. Şu ana kadar netleşen 57 farklı cezaevinden 224 tutsak süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde.

-Heyva Sor a Kurdistanê, Türk devletinin Efrîn işgalinin ardından Şehba'ya geçmek zorunda kalanlarla dayanışmak amacıyla 300 bin Euro maddi destekte bulundu.

-AKP’nin Erciş’te her seçim döneminde açılışını yaptığı Erciş Devlet Hastanesi’nde doktor ve sağlık personeli eksikliğinin yanı sıra hastalar birçok sıkıntı ile karşılaşıyor.

-Dengê Welat radyosuna konuşan ve Leyla Güven öncülüğünde gelişen açlık grevi eylemlerine dikkat çeken PAJK Zindan Komitesi Üyesi Yaser Meleti, “Tecridin kırılması faşizmin yıkılmasıdır” dedi. Meleti, "Bugün başkaldırma günüdür, özgürlüğe sahip çıkma günüdür" mesajını verdi.

-Van’ın Çatak ilçesinin AKP Abdurrahman Şeylan, Van’ın merkez Fırat Mahallesi’nden 2 bin 500 kişiyi Çatak ilçesine seçmen olarak kaydırdı.

-Kadına Dönük Şiddet Politiktir Kampanya Komitesi, Leyla Güven’in direnişini selamlayarak, başta kadınlar olmak üzere bütün toplumu direnişe ve eyleme çağırdı.

-Rojava Devrimi sürecinde tüm kuşatılmışlığına rağmen demokratik sistemin modeli olma yolunda ilerleyen Efrîn, işgalle birlikte katliam, talan ve asimilasyonla Türkleştiriliyor.

-Erken yaşta evlilik affının yeniden gündeme gelmesine kadın örgütleri tepkili. Avukat Seda Akço ise bu meselenin öncelikle af ile gündem olmaması, akran birlikteliğinin ise etraflıca konuşulması gerektiğini belirtiyor.

-Almanya’daki siyasi mahkumlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için devam eden açlık grevi eylemleriyle dayanışma amacıyla üç günlük açlık grevi eylemi başlatıyor.